De Historie

Café en zalencentrum De Kröl

 

De historie van ons horeca bedrijft stamt al uit de tijd dat Enter nog een spoorwegstation met een verbinding tussen Goor en Rijssen had. Treintje Bello reed dagelijks dit traject af. Tegenover het station in Enter (nu is dat de stationsweg) zijn mijn grootouders met een café begonnen, Bernardus ten Berge (Krols Naats geboren op 03-03-1882) en Geertruydis Dissel (Dissels Trui geboren op 22-02-1888). Bernardus was klompenmaker van beroep en deed het café in zijn vrije tijd erbij.

 

 


 

1924 verhuisden ze met het café naar de Dorpsstraat, waar wij nu nog steeds zitten met ons bedrijf.


1965 werd het bedrijf overgenomen door dochter Truus. Samen met haar echtgenoot Johan van Otten werd het café voortgezet onder dezelfde naam “Café ten Berge”. Er werd in 1967 een zaaltje bijgebouwd, dat eerst dienst deed als inkorfcentrum voor de plaatselijke duivenvereniging. Al vrij snel werden er feesten en partijen gehouden en moest de duivenvereniging een ander onderkomen zoeken. In 1972 werd de zaal verder uitgebreid.

Wij hebben in 1988 het bedrijf overgenomen. Er is een grote verbouwing geweest, voordat de officiële opening op 5 September 1988 plaatsvond. Het café werd verbouwd tot een gezellig bruin café. 
       
                 

 

 

 

 

 

In 1998 was de zaal aan de beurt. De zaal werd vergroot, gemoderniseerd en kreeg een capaciteit van ± 500 personen. De afgelopen jaren hebben er nog diverse veranderingen plaatsgevonden. Ons bedrijf hebben wij “De Kröl” genoemd, omdat het een bijnaam is van onze familie tak. 

 

 

Tot ziens bij Café & Zalencentrum De Kröl

André ten Berge & Jolande ten Berge – Brandriet 

 

   

                                                        
Nieuwe fotoalbums
Familie Dreijerink
Familie Bruins
Mevrouw Pots
Familie Brinks